Project Description

ATRACȚII TURISTICE

Poiana Brașov

Pe un drum fermecător, ce pornește din Râșnov și urcă pe versantul vestic al masivului Postăvarul, la numai 22 km de Bran, ajungeți în Poaia Brașov.
Întinzându-se pe un platou la baza muntelui Postăvarul care face parte din lanțul Carpaților Meridionali, stațiunea Poiana Brașov, denumită și Poiana Soarelui, este un model de frumusețe. Aflată la numai 12 km de orașul medieval Brașov și la peste 1020 m altitudine, Poiana Brașov este o oază de liniște pentru toate categoriile de turiști în toate anotimpurile. Poiana Brașov este înconjurata de 4 mari masive muntoase: Postăvarul – 1.799m, Piatra Craiului – 2.238m, Bucegi – 2.505m și Piatra Mare – 1.848m. Cunoscută ca cea mai mare și renumită stațiune de schi din România, Poaia Brașov este o adevărată bijuterie pentru turismul românesc. În special în sezonul de iarnă, atunci când este valorificată la maximum.
Poiana Brașov a fost atestată documentar încă din anul 1427, ca fiind o zonă destinată oieritului. Cu trecerea timpului zona montană frumoasă și deosebit de ofertantă pentru practicarea schiului a fost descoperită de schiori care în 1895 au urcat pentru prima oară masivul Postăvaru. În 1906 în Poiană a avut loc primul concurs de schi. Până în preajma anului 1950, stațiunea s-a menținut în limitele dotărilor naturale. Doar câteva vilișoare sau cabane puteau fi zărite ici-colo. În 1951, la Poiana Brașov, au loc Jocurile Mondiale Universitare de iarnă. Cu această ocazie, se dă în folosință un modern hotel al sporturilor și primul teleferic – Poiana-Postăvarul – pe o lungime de 2.150m. Urmează apoi alte și alte amenajări și dotări, care au adus Poiana la înfățișarea prezentă. Totodată, Poiana Brașov are cel mai mare domeniu schiabil din România, lungimea totală a pârtiilor fiind de 24,5 km.
Indiferent că veți vizita Poiana Brașov iarna pentru multitudinea de pârtii, fiecare cu gradul de dificultate propriu, pentru atracțiile puse la dispoziția turiștilor în sezonul rece, sau că veți ajunge vara, pentru plimbările relaxante și răcoroase, stațiunea este clar un loc perfect pentru a vă bucura de natură, de drumeții, de a vă distra alături de prieteni și de familie și de a strânge amintiri și fotografii de neuitat.