Project Description

ATRACȚII TURISTICE

Peștera Valea Cetății

Pe drumul din Râșnov spre Poiana Brașov, la numai 3 km distanță de centru orașului, se află Peștera Valea Cetății, cunoscută și sub numele de „Fundătura”.
Peștera este localizată pe versantul vestic al Masivului Postăvarul și este săpată într-un masiv calcaros din jurasic, străbătut de o rețea de galerii și crăpături formând 3 unități principale: Intrarea superioară, Sala Mare cu dimensiuni de până la 40 de metri și galeria care se duce în Valea Fundata sau intrarea inferioară/principală. Distanța aproximativă între cele 2 intrări este de 150 m în linie dreaptă și cu o diferență de nivel de 37 m. Tavanul din Sala Mare s-a păstrat relativ intact fiind decorat cu o gamă vastă de stalactite. Pereții sunt acoperiți în general cu scurgeri de calcit. Pe podeaua peșterii se pot remarca o serie de forme și perle de cavernă de diferite dimensiuni.
În prezent este o peșteră modern echipată, luminată și ușor accesibilă.
O particularitate a acestei peșteri este acustica sălii mari, aceasta fiind remarcabilă, motiv pentru care, începând cu anul 2015, aici se organizează concerte de cameră.
Tura de vizitare durează aproximativ 20 de minute.
Și pentru ca întreaga experiență trăită de vizitatori să fie cu adevărat spectaculoasă, la un moment dat, ghidul care conduce grupul de vizitatori, v-a stinge luminile din interiorul peșterii pentru un factor surpriză deosebit. Astfel, vizitatorii sunt încurajați ca în liniștea și înutnericul astfel creat să poată distinge cum curge apa pe pereții peșterii, participând practic la o clipă din formarea stucturiilor din peșteră. Fascinant, nu?

Pentru alte detalii, program și bilete, vizitați site-ul aici: www.pestera-valeacetatii.ro