Project Description

ATRACȚII TURISTICE

Rezervaţia naturală Dumbrăviţa – Delta din Carpați

Rezervația naturală piscicolă de la Dumbravita, supranumită “Delta din Carpați” este situată în zona Depresiunii Bârsei, județul Braşov, la 25 km N de Municipiul Braşov, pe segemtul DN1, ce străbate zona.
Această rezervație se caracterizeaza printr-o diversitate ornitologică și acvatică foarte ridicată față de alte ecosisteme din Depresiunea Bârsei. Această zonă a fost declarată arie protejată și se întinde pe o suprafață de 414 hectare. În perioada 1993-2001, au fost identificate în zona rezervației peste 200 de specii de păsări acvatice, ce reprezintă peste 60% din fauna acvatică a României. Astfel, în zonă se regăsesc specii de stârci, păsări de țărm și pescăruși, specii de cormorani mari, egrete mari, egrete mici, berze negre, cocori, gârlițe mari, specii de rațe, buhai de baltă, stârc pitic, stârc roșu, lebede, șa. În anul 2006, aria protejată a primit statutul de rezervație de nivel european, prin Programul Natura 2000.
Zona a fost numită „Delta Brașovului” sau „Delta din Carpați” datorită bogăției în faună și peisaj acvatic dar și asemănării cu Delta Dunării.
Actualmente la Rezervația Dumbrăvița sunt permise următoarele activități: observarea și studiul păsărilor, turismul prietenos față de natură și cu un rol educativ, pescuitul sportiv pe malurile nordice și sudice ale lacului de acumulare și câteva activități tradiționale ale comunităților din zonă care nu intervin cu modificări asupra ecosistemului protejat.
Pentru detalii cu privire la accesul în zonă, taxe, orar și program activități, accesati site-ul aici:
www.deltadincarpati.ro